Aktuális - Hasznos tippek, információk 1. rész

Hasznos tippek, információk 1. rész

Hasznos tippek, információk 1. rész

A klímaberendezés megfelelő kiválasztása. Az olcsóbb gyakran drágább

Ne essen abba a hibába, hogy az akciós szórólapon hirdetett klíma árától elcsábulva beleugrik a legolcsóbb készülék megvásárlásába! A hívogatóbb árcímkével ellátott berendezés ugyanis hosszabb távon többe kerülhet a drágábbnál, ha választásunk nem megfelelő.

Nagyon fontos, hogy mekkora a klimatizálandó helyiség. Ha egy nagyobb teret próbálunk alacsony teljesítményű készülékkel lehűteni, a berendezés nem az elvártnak megfelelő hatékonysággal fog működni, a helyiséghez képest „túlméretezett” klíma pedig túlhűti a szobát, valamint üzemeltetése sem gazdaságos..

Lényeges szempont a használat gyakorisága is. Nagyfokú kihasználtság esetén a magasabb árkategóriájú berendezések között nézelődjön, mert a költséghatékonyságon túl a megbízható szervizháttér és az alkatrész-utánpótlásra való nagyobb lehetőség is mellettük szól.

A készülék kiválasztásában a klimatizálandó helyiség funkciója is mérvadó: a hálószobába célszerű csökkentett zajkibocsátású berendezés mellett döntenünk. Allergiára való hajlam esetén a légtisztítós klímát ajánljuk.

Ha a téli időszakban is szeretné kihasználni klímája előnyeit, inverteres berendezés beszerzését javasoljuk, a működéséből adódó kiadások ugyanis messze elmaradnak a gázfűtés költségeitől.

Ne legyen tehát megalkuvó! Egy klímaberendezést évtizedekre vásárol, mely idő alatt a minőségibb készülékre fordított pluszköltség többszöröse megtérül Önnek. Olyan klímát válasszon, ami valóban növeli komfortérzetét, otthonába kellemesebb légkört teremt!

2015 március 09.