Aktuális - Hasznos tippek, információk 4. rész

Hasznos tippek, információk 4. rész

Hasznos tippek, információk 4. rész

Napenergia - A hatékony költségcsökkentés

Bár a klímakészülékek energiafogyasztása a karbantartási előírások betartása és rendeltetésszerű használat esetén igen alacsony, ma már megoldható az is, hogy – a többi elektronikus háztartási berendezéssel együtt – elenyésző költségek mellett vagy akár teljesen ingyen üzemeltessük őket.

A napelem cellái a napfényt elektromos árammá alakítják, így segítségével a szükséges áram részben megtermelhető. Ezáltal pénzt takarítunk meg, valamint hozzájárulhatunk a meg nem újuló természeti erőforrások kimerítésének megakadályozásához. Mivel a napenergia ingyenes és kifogyhatatlan, segítségével a Föld összlakosságának energiaszükséglete még az összes többi energiaforrás (szén, gáz, kőolaj, nukleáris stb.) kiiktatásával is könnyűszerrel ellátható, ráadásul a napelemes rendszer kiépítéséhez szükséges energia nem csupán megtérül, hanem működése során annak többszörösét termeli vissza.

Megfelelő mennyiségű napelemes panel szakszerű elhelyezése esetén az sem elképzelhetetlen, hogy a rendszer biztosítani tudja egy egész családi ház komplett elektromos ellátását. Ezáltal akár az áramszolgáltatás teljes kiváltása is megvalósítható, de mindenképpen minimálisra szorítható a szolgáltatóra való ráutaltságunk.

A megújuló energiaforrások nem csupán az elektromos áram megtermelését tudják biztosítani, hanem segítségükkel meleg víz is előállítható, amely akár fűtésre, fűtésrásegítésre is használható. Legközelebb megtudhatják, hogyan.

Ne habozzon kérdéseivel – vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

2015 március 10.