Aktuális - Hasznos tippek, információk 2. rész

Hasznos tippek, információk 2. rész

Hasznos tippek, információk 2. rész

Nem mindegy, milyen klíma vesz körül.

Hamarosan itt a nyár, jönnek a napsütéses meleg napok. Lelki szemeik előtt sokan egy különösen izzasztó, forró nyarat látnak, elviselhetetlen trópusi klímával. Hogy mekkora haszna van ilyenkor egy jó klímaberendezés beszerzésének, az nem lehet kérdés. De vajon akinek már van klímája, tisztában van-e vele, hogy mennyire fontos a meglévő berendezés karbantartása?

A klímakarbantartás kötelező! Egy gyártó csak akkor ad garanciát klímaberendezésére, ha azt a felszerelést követően évente egy-, hűtő-fűtő klímák esetében pedig két alkalommal karbantartják. Ennek elmulasztása a klíma garanciájának elvesztését vonja maga után. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a gyártók is jól tudják, mennyire fontos a klíma megbízható, hosszú távú működéséhez az évenkénti karbantartás.

A klímafertőtlenítés megöli a baktériumokat! A klíma beltéri egységében a használat során a meleg és a nedvesség hatására eltenyészhetnek a légúti megbetegedést okozó baktériumok. A kórokozók a klímán áthaladó levegővel együtt kijutnak a szobába, ahol belélegezhetjük azokat. Jobb esetben csak annyit érezni, hogy áporodott büdös van a klíma közelében, rosszabb esetben komoly betegségeket is okozhat a nem karbantartott klíma. Ezért is fontos a klímaberendezés rendszeres karbantartása.

A klímakarbantartással pénzt spórolhatunk meg! A jól karbantartott klíma ugyanis kevesebb áramot fogyaszt. Az elhanyagolt klíma beltéri egysége eldugulhat, ezért kevesebb hideg levegőt tud kifújni. Ha gáz is hiányzik a klímából, akkor a klíma hűtése lecsökken vagy teljesen megszűnik. A klíma ezért csak langyos levegőt fúj, a villanyóra pedig pörög-pörög, de a szoba mégsem lesz hűvösebb. Ezért is fontos, hogy időben, még a szezon előtt megtörténjenek a klímakarbantartások.

 

A klíma karbantartásakor fontos, hogy ne csak egy általános átvizsgálás történjen, hanem a fertőtlenítést is szakszerűen elvégezzék, így téve tisztává újra a klímát. Ezt a szakértelmet igénylő munkát érdemes profi szakemberekre bízni, hogy a klímaberendezés ne további problémák forrása, hanem valóban hasznos része legyen otthonunknak.

2015 március 09.