...mert a professzionális cégvezetéshez professzionális légkör jár!

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Csarnokhűtés

Szolgáltatások    \    Céges szolgáltatások    \    Klímatechnika    \    Csarnokhűtés

A hagyományos klímaberendezések méretükből, teljesítményükből és működési elvükből kifolyólag is képtelenek ellátni a nagy alapterületű és belmagasságú csarnokok hűtését. Az ilyen nagy légterű helyiségekben az általánosan elterjedt klímakészülékek hűtőhatása ugyanis egyáltalán nem érvényesül. A hőmérséklet csökkentését azonban mindenképpen kivitelezni kell, hogy a folyamatosan üzemelő, ezáltal jelentős mennyiségű hőt is termelő gépek mellett a bent dolgozók is kellemes légkörben végezzék a munkát.

A feladat kivitelezése többféleképpen is megoldható. Légcsatornás rendszer telepítése esetén akár egyetlen nagy teljesítményű egység is képes elejét venni a termelést ellátó gépek túlmelegedésének, hiszen több légcsatorna is csatlakoztatható rá. E légcsatornák feladata a levegő elvezetése és áramoltatása a kívánt helyiségekbe – ez megvalósítható oldalfalon, mennyezeten vagy a padlón keresztül. Mivel a befúvás egyidejűleg több irányból is lehetséges, a hűtés hatékonysága rendkívül magas.

A roof-topokat egyre szélesebb körben használják gyártócsarnokok, raktárak klimatizálására. Ezek a tetőn elhelyezkedő klímakészülékek igen magas légszállítást biztosítanak. Telepítésük egyszerű, mivel kompakt kivitelezésűek, így a különböző funkciókat ellátó egységek – a ventilátor, a hőcserélő, a hővisszanyerő, a szűrők – mind egyetlen berendezésben találhatóak meg. Hűtési teljesítményük akár 100 kW-nál több is lehet, így gyakorlatilag bármekkora alapterületű helyiség klimatizálására alkalmasak.

A megfelelő berendezés kiválasztásában nagy szerepe van a szükséges teljesítmény mértékének, amely függ a termelés folyamatosságától, az azt ellátó gépek mennyiségétől, hőtermelésétől, a klimatizálandó helyiség nagyságától és még sok-sok egyéb tényezőtől is. A megfelelő szakember az összes egyedi igényt figyelembe véve garantáltan a legjobb megoldást fogja ajánlani a feladat ellátására.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!