Ön elégedett vállalata rezsiköltségeivel?

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Energiatanúsítvány

Szolgáltatások    \    Céges szolgáltatások    \    Megújuló energia    \    Energiatanúsítvány

A köznyelvben „épület zöldkártyaként” is ismert, bármilyen jellegű és funkciót betöltő épületre kiváltható Energiatanúsítvány olyan dokumentum, amely az ingatlant annak energiafogyasztása alapján minősíti. Az energiafogyasztás mértékének megállapítása során az épület falazatának anyagát, szigetelését, a nyílászárók mennyiségét, típusát, az aljzat és a födém anyagát, vastagságát, szigetelését, valamint az ingatlanban található fűtési- és melegvíz-szolgáltató berendezéseket veszik figyelembe. Ezek összessége fogja meghatározni, hogy milyen besorolású lesz az ingatlan energiatanúsítványa.

Minden, a felsoroltakra irányuló változtatás csökkenteni vagy növelni fogja az energiafogyasztást, így ez esetben új Energiatanúsítvány kiállítására lesz szükség.

Az épület minél magasabb energiahatékonysága nem csupán a kedvező energiafogyasztás miatt fontos – az ingatlan értékesítése során az árképzésben is nagy szerepe van. Önmagában még nem elég, ha az épület jó környéken helyezkedik el – előfordulhat, hogy egy rosszabb környéken lévő, de kiváló minősítéssel jegyzett Energiatanúsítvány birtokában lévő tulajdonos jóval magasabb áron fogja tudni értékesíteni az ingatlant.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!