Ön elégedett a rezsiköltségeivel?

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Szellőztetés

Szolgáltatások    \    Lakossági szolgáltatások    \    Megújuló energia    \    Szellőztetés

Az épületek megfelelő hőszigetelése energiatakarékosság szempontjából nagyon fontos, hiszen a - főleg újonnan épült - vastag falú, többrétegű nyílászáróval ellátott házak hermetikusan zártak. Friss levegőre márpedig nem csupán nekünk, de szobanövényeinknek is szükségük van, és a falak penészedését sem árt elkerülni. Az ablakon keresztül történő szellőztetés nem tökéletes megoldás, mert télen a kívántnál jóval nagyobb mértékben lehűlhet a szoba, nyáron pedig a friss levegővel együtt a párát is beengedjük otthonunkba, nem beszélve a különböző porszemekről, pollenekről, rovarokról.

E probléma megoldására fejlesztették ki a hővisszanyerő szellőztető berendezést, amely falba épített levegő ki- és bevezető csöveivel nem csupán a szabadba juttatja a benti- és a helyiségbe a kinti levegőt, hanem szűrőinek segítségével mind a ki-, mind a beáramló levegőt tisztítja. Így azon túl, hogy kristálytiszta levegőt áramoltat otthonunkba, környezetkímélő is, zajszintje pedig olyan alacsony, hogy garantáltan nem fog zavarni sem minket, sem a szomszédokat.

A szellőztető belsejében egy hőcserélő egység helyezkedik el, amely azért felel, hogy a bentről kiáramló, meleg levegő hőjét, illetve a belső térben található berendezési tárgyak és élőlények által kibocsátott hőt elnyelje, majd ezt hozzákeverje a kintről érkező hideg levegőhöz. Ennek köszönhetően a beáramló friss levegő előmelegszik, így jelentősen mérsékelhető a fűtés intenzitása. Bizonyos szellőztetők 95 %-os hővisszanyerési hatásfokkal bírnak.

A hővisszanyerő szellőztető beépítési költségei tehát igen rövid idő alatt megtérülnek, hiszen azon felül, hogy a fűtési költségek lényegesen alacsonyabbak lesznek, a penészes fal helyrehozásának kiadásait is megspóroljuk.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!