...mert a professzionális cégvezetéshez professzionális légkör jár!

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Szivárgásvizsgálat

Szolgáltatások    \    Céges szolgáltatások    \    Klímatechnika    \    Szivárgásvizsgálat

2008. január 1-től törvény írja elő a kötelező szivárgásvizsgálat elvégzését, mely rendelkezést az 514/2014/EU rendelet szigorított meg 2015. január 1-től. Ez alapján már nem csak a (HFC) hűtőközeg-töltet súlyát, hanem az ennek megfelelő CO2 tonnában kifejezett egyenértékét is fel kell tüntetni. Ennek értelmében az 5 tonna CO2 egyenértéket meghaladó hűtőrendszerre kötelező a szivárgásvizsgálat.

Ezt az 5-50 tonna CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltettel rendelkező rendszerek esetén évente, 50-500 tonna CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltet esetén félévente, míg 500 tonnánál nagyobb CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltet esetén negyedévente kell elvégezni. Ennek megtörténtével kapcsolatban a környezetvédelmi felügyelők szigorú ellenőrzéseket végeznek, és ha mulasztást tapasztalnak, súlyos bírságokat szabhatnak ki.

A szivárgásvizsgálat elvégzését az Országos Monitoring és Képviselő Testület (OMKT) által képesített cégek tehetik meg. Cégünk rendelkezik a szükséges képesítéssel, melyet az OMKT honlapján (http://www.hlhmonitoring.hu/) Ön is ellenőrizhet.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!