...mert a professzionális cégvezetéshez professzionális légkör jár!

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Irodaházak hűtése

Szolgáltatások    \    Céges szolgáltatások    \    Klímatechnika    \    Irodaházak hűtése

A cégeknél használt klímák alapvetően két csoportba sorolhatóak: az ipari csarnokok technológiai hűtését ellátó, nagy teljesítményű berendezésekre, és az irodák, irodaházak hűtéséért felelős készülékekre. Bár feladatuk ugyanaz, mégis más-más kritériumoknak kell megfelelniük. Míg a gyártósorokon a rendkívül magas hűtőteljesítmény a legfontosabb szempont, addig az irodákban a készülék minél diszkrétebb működése az elsődleges követelmény.

Ez nem csupán az alacsony zajszintre vonatkozik, hanem a levegő áramlásának irányára, intenzitására is. A hűtés kivitelezésénél figyelembe kell venni az általában bent tartózkodók létszámát, a hőtermelő irodai gépek mennyiségét, elhelyezkedését, illetve az irodabútorok – íróasztalok, székek – elrendezését. A cél olyan klíma választása, amely észrevétlenül, mégis maximális hatásfokon üzemel, helyiségenként, a bent dolgozók igényeinek megfelelően szabályozható, és természetesen költséghatékony.

A fan-coilok a legmesszemenőbbekig megfelelnek az imént felsorolt követelményeknek: egyszerűen működtethetőek, esztétikusak, praktikusak, hangtalanok, könnyen szabályozhatóak, nagy teljesítményűek és energiatakarékosak. A beltéri egység egy konvektorhoz hasonlítható, amelyben egy beépített ventilátor áramoltatja át az iroda levegőjét. A hűtési folyamat során a rendszer a központi folyadékhűtő által előállított hideg hűtőfolyadékot keringeti a beltéri egységhez csatlakoztatott hőszigetelt csőhálózatban, fűtési idényben pedig akár a kazán is felmelegítheti a csövekben keringetett glykolt.

A rendszer állhat egy-, illetve két csőpárból. A kétcsöves fan-coilok esetén a hűtő- és a fűtővíz ugyanabban a csőpárban kering – a hőközpontban választható ki, hogy fűteni vagy hűteni szeretnénk a készülékkel. A négycsöves fan-coilok ellenben egyidejűleg képesek hűteni és fűteni is, mert külön-külön csőpárban folyik a meleg- és a hideg víz. Ebben az esetben nincs szükség központi szabályozásra, ugyanis egyedileg, igény szerint állítható a kívánt hőmérséklet.

A fan-coilok további előnye, hogy a magas fűtőteljesítményhez nincs szükség a víz 80-90 °C-os felfűtésére: már 40-50 °C -os meleg víz is elegendő a helyiség kívánt hőmérsékletének eléréséhez. Ráadásul a rendszer napkollektorral, hőszivattyúval is társítható, ez által pedig további költségek spórolhatók meg.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!