Épületautomatizálás - otthoni légkör az ötcsillagos szállodák kényelmével

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Az automatizálásról általában

Szolgáltatások    \    Lakossági szolgáltatások    \    Épületautomatizálás    \    Az automatizálásról általában

Az elektromosság háztartásokban való megjelenésével a technika azelőtt sosem látott mértékben kezdett fejlődni. Az első áttörést az elektromos világítás elterjedése jelentette, de nem kellett sokat várni arra sem, hogy a háztartási gépek egyre több otthonban kapjanak helyet. Egyre nagyobb igény mutatkozott a házimunka megkönnyítésére irányuló gépek fejlesztésére, aminek egy idő után már nem csupán kényelmi szempontokból volt jelentősége. Általánossá vált ugyanis, hogy a család minden tagja munkát vállal, és egyre kevesebb időt tud otthon tölteni - a háztartások gépesítése a megváltozott időarányok miatt túllépett a luxus fogalmán, és nélkülözhetetlenné vált. Persze az emberek luxusra való igénye továbbra is megmaradt, így a tervezők folyamatos újításokat dobtak a piacra.

Napjainkban technikai szempontból szinte már nem létezik lehetetlen. Természetesnek vesszük, hogy már régen nem kézzel mosunk, vagy hogy a világ bármely pontján élő ismerőseinkkel folyamatos, interaktív kapcsolatot tarthatunk. De a komfortnak az elmúlt években kialakult egy még magasabb fokozata, amely a luxus fogalmát is új dimenzióba helyezi: már nem kell beérnünk annyival, hogy csak háztartásunk bizonyos berendezései automaták - mi lenne, ha az egész otthonunk azzá válna, és elképzeléseinken felüli maximális mértékben szolgálná kényelmünket?

Az épületautomatizálás célja a lakókomfort növelése, a ház felügyelete és biztonságának megőrzése. A rendszerek tűzvédelmi, biztonságtechnikai, épületgépészeti feladatokat látnak el: programozható vagy akár távolról is szabályozható a világítás, a fűtés, igényeinknek megfelelően működtethetjük a kapukat, garázsajtókat és a redőnyöket, illetve be- vagy kikapcsolhatjuk elektromos berendezéseinket. Az épületfelügyeletnek köszönhetően a rendszer internet- és/vagy GSM hálózatra csatlakoztató, mely által lehetővé válik számunkra a rendszer hozzáférhetősége, bárhol is tartózkodunk. Így otthonunktól távol is értesülhetünk arról, ha látogatónk érkezik, és kommunikálhatunk is az illetővel.

Nem elhanyagolható szempont az energiatakarékosság sem, hiszen az olykor nem kis energiát fogyasztó háztartási berendezések, lámpák, fűtésrendszerek tetszés szerint történő működtetése lehetővé teszi, hogy azok csakis akkor legyenek bekapcsolva, amikor ténylegesen szükségünk van a használatukra. A táblagéppel, telefonnal, laptoppal, exkluzív kapcsolóval és távirányítóval történő irányításon túl lehetőség van hangvezérelt rendszer kiépítésére is - otthonunk komfortfokozata tehát a lehető legmagasabb mértékűre növelhető.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!