Ön elégedett vállalata rezsiköltségeivel?

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Szellőztetés

Szolgáltatások    \    Céges szolgáltatások    \    Megújuló energia    \    Szellőztetés

A megfelelő hőszigetelés energiatakarékosság szempontjából nagyon fontos, hiszen a – főleg újonnan épült – vastag falú, többrétegű nyílászáróval ellátott épületek hermetikusan zártak. Márpedig a folyamatosan beáramló friss levegő nem csupán létszükséglet, de a munkahelyi teljesítményt is serkenti. Az agy oxigénellátottságának csökkenése esetén ugyanis nehezebben tudunk feladatainkra összpontosítani, ami a produktivitás romlásához vezethet.

Az ablakon keresztül történő szellőztetés nem tökéletes megoldás, mert télen a kívántnál jóval nagyobb mértékben lehűlhet a helyiség, nyáron pedig a friss levegővel együtt a párát és a meleget is beengedjük, nem beszélve a különböző porszemekről, pollenekről, rovarokról, és azokról az utcai zajokról, amelyek akár egy pillanat alatt kizökkenthetnek bennünket a feladatainkra való koncentrálásból.

E probléma megoldására fejlesztették ki a hővisszanyerő szellőztető berendezést, amely falba épített levegő ki- és bevezető csöveivel nem csupán a szabadba juttatja a benti- és a helyiségbe a kinti levegőt, hanem szűrőinek segítségével mind a ki-, mind a beáramló levegőt tisztítja. Így azon túl, hogy kristálytiszta levegőt áramoltat az épületbe, környezetkímélő is, zajszintje pedig olyan alacsony, hogy a legnagyobb odafigyelést igénylő szellemi munka is zavartalanul elvégezhető mellette.

A szellőztető belsejében egy hőcserélő egység helyezkedik el, amely azért felel, hogy a bentről kiáramló, meleg levegő hőjét, illetve a belső térben található berendezési tárgyak és élőlények által kibocsátott hőt elnyelje, majd ezt hozzákeverje a kintről érkező hideg levegőhöz. Ennek köszönhetően a beáramló friss levegő előmelegszik, így jelentősen mérsékelhető a fűtés intenzitása. Bizonyos szellőztetők 95 %-os hővisszanyerési hatásfokkal bírnak.

A hővisszanyerő szellőztető beépítési költségei tehát igen rövid idő alatt megtérülnek, hiszen azon felül, hogy használata mellett a fűtési költségek lényegesen alacsonyabbak lesznek, a munkahelyi teljesítmény növekedését is elősegíti.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!