Ön megmondja, mit tehetünk otthona kényelméért- mi pedig megtesszük

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Vásárlási tanácsok

Szolgáltatások    \    Lakossági szolgáltatások    \    Klímatechnika    \    Vásárlási tanácsok

Ne essen abba a hibába, hogy az akciós szórólapon hirdetett klíma árától elcsábulva „a célnak megfelel” elven beleugrik a legolcsóbb készülék megvásárlásába! A hívogatóbb árcímkével ellátott berendezés ugyanis hosszabb távon lényegesen többe kerülhet a drágábbnál, ha választásunk nem megfelelő. A készülék beszerzése előtt tehát erősen ajánlott több szempont alapján mérlegelni, és feltétlenül tanácsot kérni egy szakembertől is.

Először is nagyon fontos, hogy mekkora a klimatizálandó helyiség. Ha egy nagyobb teret alacsony teljesítményű készülékkel próbálunk lehűteni, a gép folyamatosan maximális fordulatszámon fog üzemelni, és a vásárláskor megspórolt összeg többszörösét költhetjük a magas villanyszámlára, arról nem is beszélve, hogy a berendezés nem az elvártnak megfelelő hatékonysággal fog működni.

A helyiséghez képest „túlméretezett” klíma a szükségtelenül nagy teljesítmény miatt szintén nem gazdaságos, az általa keltett zaj és a kelleténél erőteljesebben kifújt levegő miatt pedig túlhűti a szobát, huzatos hatást kelt, tehát sem komfortérzetünknek, sem pénztárcánknak nem kedvez. Egy hozzáértő - miután alaposan felmérte a helyszínt - teljes bizonyossággal meg fogja tudni mondani, pontosan mekkora készülékre van szüksége.

Lényeges szempont a használat gyakorisága is. Csak néha kapcsolná be a készüléket, vagy folyamatosan szeretné használni? Utóbbi esetben mindenképpen a magasabb energiaosztályú, minőségi berendezések között nézelődjön, mert ezek idővel rengeteg pénzt fognak Önnek spórolni egy alacsonyabb kategóriájú klímához képest. Persze a minőségi gépeknek egyéb előnyeik is vannak: a megbízható szervizháttér, az alkatrész-utánpótlásra való nagyobb lehetőség, illetve az esztétikai szempontok is mellettük szólnak.

Ha Önnek ezek a kritériumok mind-mind fontosak, mindenképpen inverteres vezérlésű készülékben érdemes gondolkodnia, amely fokozatos teljesítményszabályozással, maximális hatékonysággal üzemel, s mindeközben akár 40 %-kal kevesebb energiát is fogyaszthat a hagyományos berendezésekhez képest. Ráadásul az inverteres klíma előnyeit nem csak nyáron, hanem a téli időszakban is ki tudja használni, mivel a hűtés mellett fűtésre is alkalmas. Az ily módon történő fűtésrásegítéssel sokat spórolhat, ugyanis a berendezés működéséből adódó kiadások messze elmaradnak a gázfűtés költségeitől.

Van, aki nem csupán egy-, hanem több szobát szeretne klimatizálni otthonában. Ez esetben megoldható a beltéri egységek egyetlen kültérire való csatlakoztatása, ami nem csupán azért kedvező, mert nem fognak mindenhol kültéri egységek éktelenkedni az épület külső falán, hanem mert az így keltett zaj is lényegesen alacsonyabb lesz.

Ezen felül az egyes helyiségek funkciója is számít. Éjszaka érzékenyebbek vagyunk a külső környezeti zajokra, így a hálószobába mindenképpen célszerű csökkentett zajkibocsátású készülék mellett döntenünk. Lehetőségünk van olyan berendezést is választani, amely nem csupán a hőmérsékletet, hanem a páratartalmat is szabályozza. Bizonyos helyiségekben pedig a kelleténél is nagyobb szükség van a porok, pollenek, füst és szagok kiszűrésére, amire jó szolgálatot tesznek a különböző szűrőkkel ellátott készülékek.

Persze a jó minőségű és megfelelően kiválasztott klímaberendezés megvásárlása önmagában még nem elég, ha beszerelését nem hozzáértőre bízzuk. Egy szakember a készülék kiválasztásán túl ugyanis abban is segít, hová érdemes elhelyezni a klímát: fontos szempont a helytakarékosság, az esztétikus megjelenés és a maximális hatékonyság elérése, illetve az is, hogy működése közben senkire és semmire nézve ne legyen zavaró hatással. Ezen felül a szakszerű felhelyezésen és a minőségi szerelési segédanyagok használatán is nagyon sok múlik, mert az olcsóbb, silányabb alapanyagok használata hosszú távon negatívan befolyásolhatja a készülék működését.

Ne legyen tehát megalkuvó! Egy klímaberendezést évtizedekre vásárol, mely idő alatt a minőségibb készülékre és szolgáltatásra fordított pluszköltség többszöröse megtérül Önnek. Olyan klímát válasszon, ami valóban növeli komfortérzetét, és otthonába kellemesebb légkört teremt. Ha pedig mindezt megálmodta, mi itt vagyunk, hogy segítsünk a megvalósításban.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!