Ön elégedett a rezsiköltségeivel?

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Napkollektor

Szolgáltatások    \    Lakossági szolgáltatások    \    Megújuló energia    \    Napkollektor

A napelemhez hasonlóan a napkollektorok is a Nap hőjét hasznosítják. Segítségével meleg vizet állítanak elő, amely mind fűtésre-fűtésrásegítésre - így a fűtési energia csökkentésére -, mind közvetlen használatra alkalmas. A költséges fűtés-, és melegvíz-szolgáltatás felett érzett aggodalom már a múlté!

De hogyan is működik mindez a gyakorlatban? A napkollektor olyan réteggel van bevonva, amely a fény elnyelése által felmelegszik, és az ebből nyert hőt közvetíti a benne keringő folyadéknak. A megfelelő hőmérséklet elérésekor elindul a keringető szivattyú, és továbbítja a folyadékot melegvíztároló tartályba. A tárolótartályban lévő hőcserélőben a hőhordozó folyadék átadja a hőt a víznek. A lehűlő hőhordozó folyadékot a szivattyú visszairányítja a napkollektorba, ahol újabb hőmennyiséget vesz fel.

Rossz idő esetén, amikor nem áll rendelkezésre elegendő napenergia, a már meglévő melegvíz-készítő rendszer ráfűt, és felmelegíti a vizet. Ezáltal a rendszer időjárástól függetlenül folyamatos melegvíz-ellátást biztosít.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!