Ön elégedett vállalata rezsiköltségeivel?

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Szélenergia

Szolgáltatások    \    Céges szolgáltatások    \    Megújuló energia    \    Szélenergia

A napenergia után a szélenergia potenciálja a legmagasabb a Földön. Mozgási energiáját évszázadok óta használják (gondoljunk csak a szélmalmokra vagy a vitorlás hajókra), de az elektromos áram termelésének lehetőségét csak nemrég fedezték fel benne. Az utóbbi évtizedekben azonban egyre elterjedtebbé váltak a szélturbinák, és számuk – ingyenes, folyamatosan megújuló és környezetbarát forrás lévén – rohamosan nő.

A szélenergia sikeres hasznosításához fontos, hogy az épület, amelyben az energiát fel szeretnénk használni, megfelelő szélzónában helyezkedjen el, mivel az energia termelése csak folyamatos szélmozgással biztosítható. Ám nem ez az egyedüli kritérium, amelynek meg kell felelni a turbinák elhelyezése során. A szélerőművek ugyanis nem telepíthetőek települések belterületén, vízfelületeken, védett területeken, kertekben, szőlőkben, gyümölcsösökben, erdőkben, vasútvonalak és közutak mentén, 400 méter feletti erős lejtésű terepeken, nagy- és középfeszültségű villamos távvezetékek mentén, illetve a felsoroltak pár száz méteres közelében.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!