Ön megmondja, mit tehetünk otthona kényelméért- mi pedig megtesszük

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Klímaberendezések

Szolgáltatások    \    Lakossági szolgáltatások    \    Klímatechnika    \    Klímaberendezések

A lakossági igények kiszolgálására - a klimatizálandó helyiség méretének, funkciójának, a használat gyakoriságának függvényében - ma már a klímák típusainak igen széles skálájáról választhatunk.

A hordozhatóság miatt egyre nagyobb igény mutatkozik a mobilklímákra, ám hatásfokukban alulmaradnak a split berendezésekkel szemben, energiafelhasználásuk és az általuk kibocsátott zaj tekintetében pedig jelentősen túlszárnyalják azokat. Leginkább műemléképületek klimatizálására javasoljuk, amelyek külső falán nem oldható meg a kültéri egység elhelyezése.

Kétségtelen, hogy a lakossági fogyasztók körében a legnépszerűbbek a splitklímák. Az irántuk való keresletnek köszönhetően ma már viszonylag megfizethető áron juthatunk hozzájuk, miközben a kínálat - mind a funkciók, mind a kialakítás, mind a dizájn tekintetében - egyre nő. Ezek a berendezések osztott rendszerűek: az elpárologtatásért felelős beltéri-, és a kompresszort és kondenzátort tartalmazó kültéri egységekből állnak, melyek összekötése rézcsövekkel történik.

Egy kültéri egységhez több, külön-külön is szabályozható beltéri egység csatlakoztatható - ez esetben multi splitklímáról beszélünk -, míg a mono splitklímák esetén egy kültéri egységhez csak egy beltéri tartozik. Ha a lakásban több klimatizálandó helyiség is van és a szerelési távolságok lehetővé teszik, az utcai összkép szempontjából mindenképpen esztétikusabb, ha csak egy kültéri egység van felszerelve - ez esetben érdemes tehát multi rendszerben gondolkodni.

A beltéri egységek elhelyezése és kialakítása szempontjából többféle splitklímát különböztetünk meg. A legelterjedtebbek, ebből kifolyólag a legkedvezőbb árúak, az oldalfalra szerelhető berendezések. Az oldalfali splitklímák alacsony fogyasztású, ízlésesen kivitelezett, lakások és irodák hűtésére ideális készülékek, melyek a piacon fellelhető széles választéknak köszönhetően méltán népszerűek a lakossági fogyasztók körében. Legyen akár egy félszoba klimatizálása a feladat vagy egy tágas nappalié, bármelyik könnyedén kivitelezhető a többféle teljesítményben rendelkezésre álló berendezéseknek köszönhetően.

A készülékek kiegészíthetőek különböző szűrőkkel, amelyek az egészségügyi - főként légúti - problémák kialakulásának megakadályozását, de akár orvoslását is lehetővé teszik. A tervezők a megjelenés fontosságára is gondoltak, így a hagyományos fehér mellett formatervezett, igény esetén bútoraink, berendezési tárgyaink színéhez passzoló, egyedi modellek is választhatóak.

Sajnos nem minden falon valósítható meg az oldalfali splitklíma elhelyezése. Persze emiatt még nem kell lemondanunk a klimatizált otthon kényelméről: választhatunk parapet/mennyezeti készüléket. E berendezések függőlegesen - a padlóra vagy a radiátorokhoz hasonlóan pár centivel a padlószint felett -, illetve vízszintesen - a plafonra - is felszerelhetőek. A kifújt levegő egyenletes eloszlatása a készülékbe beépített terelőzsaluk segítségével történik.

A klíma beépíthető álmennyezetbe is - ez esetben kazettás berendezésről beszélünk. Ideális választás lehet, ha egy amúgy is kis teret már nem szeretnénk tovább szűkíteni oldalfali készülék felszerelésével, de abban az esetben is, ha a helyiség nagy mérete megköveteli egy magasabb teljesítményű berendezés meglétét. Légelosztása rendkívül jó, ezért bármilyen helyiségbe ajánljuk, ahol álmennyezet van.

Mindössze egyetlen beltéri- és egy kültéri egység segítségével több helyiség klimatizálása is megoldható, ha légcsatornás készülék beszereltetése mellett döntünk. A beltéri egységre csatlakoztatott légcsatornák feladata a levegő elvezetése és befújása a kívánt helyiségekbe - ez megvalósítható oldalfalon, mennyezeten vagy a padlón keresztül, helyiségenként akár több irányból is. Mivel a beltéri egység nem közvetlenül a szobában helyezkedik el, a berendezés - nagy teljesítménye ellenére is - teljesen hangtalanul működik, és további nagy előnye az esztétikus kivitelezés.

Megkülönböztetünk még „on/off” rendszerű és inverteres klímakészülékeket. A két típus közti különbség a kompresszor működésében rejlik. Az on/off-os klímák esetében csupán a ventilátor sebessége szabályozható, a kompresszoré nem, így az bekapcsolt állapotban mindig maximális fokozaton üzemel. Ebből kifolyólag energiafelhasználása magasabb, mint az inverteres klímáké, ahol a kompresszor működése automatikusan igazodik a helyiség hűtéséhez vagy fűtéséhez szükséges teljesítmény mértékéhez. Ily módon a fordulatszám hol alacsonyabb, hol magasabb, nincs hőingadozás, és a fokozatosságnak köszönhetően a berendezés működése is jóval csendesebb.

Ha a klímákat az autókhoz hasonlítjuk, nagyon egyszerűen szemléltethető a különbség: az on/off-os olyan, mint ha az autóban csak padlógáz létezne, és nem tudnánk gyorsítani-lassítani, ellenben az inverteressel a körülményeknek megfelelően szabályozható a sebesség. Akárcsak a gépjárművek üzemanyag-fogyasztása esetében, itt is jól érzékelhető, hogy folyamatos üzemeltetés mellett az inverteres klíma árával járó többletköltség igen rövid idő alatt megtérül.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!