...mert a professzionális cégvezetéshez professzionális légkör jár!

Szolgáltatások

Lakossági szolgáltatások Céges szolgáltatások

Sokkolók

Szolgáltatások    \    Céges szolgáltatások    \    Klímatechnika    \    Sokkolók

Ha Ön a vendéglátó- és/vagy élelmiszeriparban tevékenykedik, bizonyára nagyon fontosnak tartja, hogy a felszolgált étel állaga és minősége mindig a lehető legmagasabb legyen. Az élelmiszerbiztonsági előírások betartásához és az étel minőségét megőrző, szakszerű tároláshoz speciális hűtésre van szükség.

A frissen megfőzött ételek ugyanis percek alatt olyan hőmérsékletre hűlnek, amelyeken a bennük lévő káros mikroorganizmusok rohamos sebességgel (kb. 20 másodpercenként) kezdenek osztódni. Ettől az étel nem csupán zamatát veszíti, hanem súlyos fertőzéseket is okozhat. A kórokozók osztódására legalkalmasabb hőmérsékleti tartomány +10 és +60 °C között van, ezért ha nem kerül sor az azonnali felszolgálásra és fogyasztásra, ajánlott az ételt minél előbb ezen értékek alá, vagy ha lehetséges, egészen - 18 °C-ig hűteni – ilyen alacsony hőfokon ugyanis a mikrobák számának megduplázódása már órákat vesz igénybe.

A hagyományos hűtőszekrények nem felelnek meg e célnak. Az élelmiszersokkolók segítségével azonban könnyedén megvalósítható az ételek gyors és biztonságos, fagypont alá történő lehűtése. Minél gyorsabban megy végbe a fagyasztási folyamat, annál kisebb jégkristályokká alakul az élelmiszerek sejtjeit alkotó víz. Az apró jégkristályok nem roncsolják szét a sejtek szerkezetét, így az ételek állaga, ebből következően íze, zamata is megmarad pontosan olyannak, amilyen közvetlenül az elkészítést követően volt.

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne árajánlatot kérni? Töltse ki az adott menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlapot!

Kapcsolatfelvétel

Minden mező kitöltése kötelező!